“Baixa a La Rambla” és una iniciativa organitzada per L’Ajuntament de Barcelona i l’associació Amics de La Rambla, que pretén que els ciutadans de Barcelona es tornin a retrobar a partir d’aquest Nadal amb aquest espai emblemàtic de la ciutat, declarat Patrimoni de la Humanitat.

Contempla tot un seguit d’activitats diàries d’oci adreçades als públics de totes les edats, que han estat organitzades pels principals agents de La Rambla i del Casc Antic. La iniciativa s’allargarà durant 4 setmanes, del 10 al 23 de desembre i del 7 al 21 de gener.

Dinamitzar un passeig únic al món

La crisi sanitària provocada per la Covid-19 ha generat una davallada sense precedents del turisme internacional, amb una gran afectació a Ciutat Vella, especialment a La Rambla i al seu entorn. Aquesta situació suposa grans dificultats, però també una gran oportunitat perquè els barcelonins i barcelonines tornin a recuperar el centre de la ciutat

La campanya “Baixa a La Rambla” respon a aquest marc de reflexió general perquè el visitant local recuperi les Rambles i el seu entorn, no només durant  aquest parèntesi, sinó de manera definitiva.

Els ciutadans que durant aquests dies previs al Nadal s’acostin a La Rambla podran gaudir de propostes tan diverses com ara tallers d’arts florals, classes de dibuix a càrrec de l’Escola Massana, de caricatures i retrats i lectures de poesia al carrer.

La gastronomia també serà un dels plats forts per engrescar als barcelonins a passejar per La Rambla. Els ciutadans podran participar en un show cooking d’arròs de La Fonda España, descobrir la cuina turca de la mà d’Ismael Prados o berenar una tassa de xocolata amb xurros al Bosc de les Fades del recent remodelat Museu de Cera. L’Hotel The Serras i l’Hotel Duquesa de Cardona ofereixen un programa que combina un sopar gastronòmic amb una nit d’allotjament.

La musica també tindrà un paper destacat en aquesta campanya per dinamitzar La Rambla. Els barcelonins podran escoltar un concert de jazz al Jamboree, veure  un espectacle de flamenc a la sala Los Tarantos de la Plaça Reial i assistir a classes de flamenc a l’espai El Cordobés i de zumba al CEM Colom.

Ramblejar tot descobrint recons inèdits

Els barcelonins que vulguin descobrir una Rambla inèdita carregada d’art, edificis singulars i històries amagades no es poden perdre la ruta guiada “Ramblejant”. De la ma d’un historiador faran un recorregut que començarà a la font de Canaletes fins arribar a la rambla de Mar.

I la ruta guiada “La Rambla més captivadora” proposa un redescobriment a través dels ulls d’il·lustres veïns i viatgers que en van quedar encisats, des de Sissi Emperadriu passant per Albert Einsteins, García Lorca, Joan Miró, Pitarra, Ocaña i tants altres personatges.

A banda, s’oferiran un conjunt de cupons descomptes com 2×1 al MACBA i visites guiades a l’Ateneu Barcelonès Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona.

Aquesta campanya, impulsada per l’Ajuntament de Barcelona i Amics de La Rambla, ha comptat amb el patrocini d’empreses com Holaluz, Coca Cola i Damm i amb la col·laboració de BMT i Meytaqui.

Totes les activitats compleixen segons la resolució, les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya, vigents en aquest moments.

Per a més informació, pots consultar el web BCNcuida’t barcelona.cat/covid19